Schepen gaat bekijken of vuurwerk kan verboden worden

Christa is de eerste schepen voor dierenwelzijn

Christa gaat bekijken of het afsteken van vuurwerk niet kan verboden worden
Marc Colpaert Christa gaat bekijken of het afsteken van vuurwerk niet kan verboden worden

Schepen Christa Dermez(CD&V) uit Gooik wil als eerste schepen voor ‘Dierenwelzijn’ bekijken of ze het afsteken van vuurwerk kan verbieden en ze wil van start gaan om een werkgroep van dierenwelzijn op te richten.

Schepen Christa Dermez is de eerste schepen die tevens de bevoegdheid ‘Dierenwelzijn’ heeft gekregen. Christa heeft al heel wat plannen om er voor te zorgen dat dieren een beter leven krijgen in de gemeente. “We hebben gekozen voor een schepen van dierenwelzijn, omdat in onze samenleving het dier steeds meer een belangrijke plaats krijgt en we willen de komende jaren dan ook uitgroeien tot een echte diervriendelijke gemeente”,zegt ze. Een belangrijk agendapunt hierbij is het eventueel verbieden van vuurwerk. “Het afschieten van vuurwerk zorgt elk jaar opnieuw voor dierenleed, ik wil wel eens bekijken hoe we dit kunnen vermijden in de toekomst”,zegt Christa. Verder heeft ze nog tal van belangrijke werkpunten zoals: een duidelijke communicatie rond dierenwelzijn aan de inwoners, uitbouwen van een zwerfkattenbeleid en sterilisatiecampagnes, voorlichtingscampagnes in de scholen in samenwerking met Gaia. Maar ook de verwaarlozing of misbruik van dieren opsporen in samenwerking met de veiligheidsdiensten. Ondertussen werd een eerste diervriendelijk initiatief - het uitdelen van de mezenbollen in onze Gooikse scholen al genomen. In functie van burgerparticipatie zal ze tevens weldra een oproep doen naar de Gooikse inwoners om een werkgroep van dierenwelzijn op te richten. Ze is er van overtuigd dat er erg veel mensen hier mee begaan zijn. Zo zullen al deze voorstellen samen besproken worden en gedragen worden door de bevolking. MCT  
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.