Remitrans steunt Dorpsschool bij aankoop zonnepanelen

De cheque werd overhandigd tijdens een officieel moment.
Foto Colpaert De cheque werd overhandigd tijdens een officieel moment.
De Dorpsschool in Kester heeft een cheque van 7.000 euro gekregen van de familie achter transportbedrijf 'Remitrans'. Met dat geld wil directrice Gerda Jacobs nu zonnepanelen aankopen.

Remi Dedoncker en zijn vrouw Norma De Cock organiseerden enkele maanden geleden een feestje om de vijftigste verjaardag van Remitrans te vieren. "We vroegen de genodigden om geen geschenkjes mee te brengen, maar wel te doneren voor het goede doel", vertelt Remi. En dat goede doel werd de Dorpsschool van Kester, de Gooikse deelgemeente waar de familie Dedoncker zelf woont. "Onze kinderen en kleinkinderen hebben hier allemaal in de schoolbanken gezeten, dus daarom doen we deze schenking met veel plezier", klinkt het.


De directie van de Dorpsschool was natuurlijk in de wolken met de mooie som. "Ons jaarthema is 'Natuur? Natuurlijk', en dus kwam ik met het idee om dat geld te gebruiken voor de aankoop en plaatsing van zonnepanelen", aldus directrice Gerda Jacobs. "Dat is enerzijds een nuttige investering, en anderzijds kan de familie Dedoncker meteen zien wat er met hun geld gebeurd is." Een timing voor de aankoop en plaatsing van de zonnepanelen is er voorlopig nog niet. (MCT)