Politie controleerde vrachtwagens op ladingzekering en negeren tonnagebeperking

Illustratiebeeld.
Mozkito Illustratiebeeld.
De politiezone Pajottenland heeft woensdag een grote verkeersactie gehouden. Daarbij ging de focus voornamelijk naar zwaar vervoer. Er werden verschillende processen-verbaal opgesteld en onmiddellijke inningen uitgeschreven.

De controles vonden plaats in de Hollestraat in Galmaarden, op de Plaats in Bever, op de Ninoofsesteenweg in Lennik, langs de Edingsesteenweg in Leerbeek en in de Beringen in Pepingen. In Galmaarden en Bever gebeurden die controles waar een tonnagebeperking van kracht is en daar werden op beide locaties samen vier overtredingen vastgesteld. Die vier chauffeurs kregen een onmiddellijke inning voorgeschoteld.

In totaal werden 32 vrachtwagens die zwaarder dan 3,5 ton wegen gecontroleerd, samen met nog vijftien lichtere voertuigen. De tien agenten die deelnamen aan de actie stelden in totaal vijf processen-verbaal op voor inbreuken op de ladingzekering voor zwaar vervoer, een pv voor overladen en nog twee voor het gebruik van de gsm aan het stuur. Daarnaast werden nog twee onmiddellijke inningen uitgeschreven voor de ladingzekering die niet in orde was bij een voertuig lichter dan 3,5 ton en één voor een buitenlander bij wie de ladingzekering eveneens niet in orde was. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.