Overvaller kan geen buit maken in frituur De Statie

Frituur De Statie (r.), langs de Edingsesteenweg.
Foto Mozkito Frituur De Statie (r.), langs de Edingsesteenweg.
Een gewapende overvaller die het gemunt had op frituur De Statie, langs de Edingsesteenweg, mocht al snel weer zonder buit afdruipen. Toen hij de uitbaatster bedreigde, sloot die zich immers prompt in een privévertrek op.

Het moet een behoorlijk amateuristische overvaller geweest zijn, die vrijdagavond zijn slag hoopte te slaan in de frituur ter hoogte van de stelplaats van De Lijn. De zaak zou de deuren die avond om 23 uur sluiten en de uitbaatster stond er alleen voor. Toen er rond 22.15 uur geen klanten aanwezig waren, stapte de overvaller binnen. Hij haalde prompt een pistool boven en vroeg naar de kassa. Maar daar kon hij naar fluiten, want de uitbaatster liep meteen naar een privévertrek. Daarop zette de overvaller het zonder buit op een lopen in de richting van de Bosstraat. Voorlopig is er naar hem geen spoor.

Niet eerste keer

"Gelukkig is niemand gewond geraakt en was er geen buit", zegt burgemeester Michel Doomst (CD&V). "Een drukke steenweg zoals deze is natuurlijk altijd een gevaarlijke locatie voor dit soort misdrijven. Al mogen we hier gelukkig niet klagen over het aantal overvallen." Toch werd frituur De Statie ook in januari 2011 al eens het doelwit van overvallers. Toen moesten de twee gemaskerde en gewapende daders het met een beperkte buit stellen, ook al nadat de uitbaatster naar het privévertrek gevlucht was. Enkele dagen later werd frituur Frit Stop, even verderop, door vermoedelijk dezelfde daders overvallen. Ook toen konden ze geen buit maken. (TVP)