Op zoek naar de slimste Gooikenaar

Of liever de slimste senior van Gooik

Jo Baert (rechtstaand) met Marijke Decoster en Ellen Arijs bij de senioren tijdens de Karoesel
Marc Colpaert Jo Baert (rechtstaand) met Marijke Decoster en Ellen Arijs bij de senioren tijdens de Karoesel

Het OCMW van Gooik gaat eind dit jaar op zoek naar de slimste mens uit Gooik en gaat daarvoor nu al wat oefenen tijdens de bijeenkomsten van de Karoesel. Vijf maal per jaar organiseert het OCMW een Karoesel waarbij een warm middagmaal wordt aangeboden, telkens op een locatie in een andere deelgemeente, nadien volgt nog een ontspannings- of informatienamiddag. In samenwerking met het OCMW en Jo Baert gaan ze tegen het eind van dit jaar op zoek naar de slimste Gooikenaar. “De bedoeling is om zoals in het tv-programma aan de hand van vragen op zoek te gaan naar de slimste mens uit Gooik”, vertelt Marijke Decoster, Maatschappelijk werker.

“Juister zou zijn om te spreken over de ‘slimste senior van Gooik’, vermits het de Gooikse 65-plussers zijn die worden uitgenodigd op de Karoesel. Om de mensen al wat voor te bereiden op deze activiteit wordt er al tijdens 4 voorafgaande bijeenkomsten telkens een korte schriftelijke versie van deze wedstrijd gehouden. Het is de bedoeling om de sfeer op te bouwen naar de finale in november, om te kijken welk niveau we kunnen halen en wie de mensen zijn die in aanmerking komen om de finale te spelen”, legt Jo Baert uit. In de zopas gespeelde eerste voorronde behaalden 6 personen een maximumscore, 9 anderen maakten 1 foutje.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.