Nieuwe parkeerstrip gaat vanaf zaterdag open

Schepen Simon De Boeck, aannemer Prederik Peelman en Jef Huylebroeck van het studiebureau Ara op de nieuwe parkeerstrip
Marc Colpaert Schepen Simon De Boeck, aannemer Prederik Peelman en Jef Huylebroeck van het studiebureau Ara op de nieuwe parkeerstrip
De nieuwe parkeerstrook voor een 40-tal voertuigen achter het jeudhuis Guuk, zal nog deze week klaar zijn, enkele maanden later dan voorzien. 

Normaal gezien moest het parkeereiland al in het najaar van 2018 klaar zijn, maar door allerlei problemen zijn de werken nu pas klaar. “Er was onder meer een probleem met de fundering van de parkeerplaats, wat heel wat extra tijd heeft gekost”, zegt schepen Simon De Boeck(CD&V). 

Er is ruimte voorzien voor 40-tal voertuigen en het is de bedoeling om zo het centrum te ontlasten. Er zullen tevens enkele laadpalen voorzien worden voor elektrische voertuigen en aan de ingang - langs de kant van het centrum - komt een bord met daarop de verwijzing hoeveel plaatsen er nog vrij zijn. Dit bord zal pas in de loop van volgende maand geplaatst worden. 

“Op de parkeerstrip komen er geen parkeerplaatsen voor mensen met een beperking, die zullen nog steeds terecht kunnen in het centrum zelf” verduidelijkt de schepen. Vanuit de Dorpsstraat loopt er nu een nieuwe weg, aangelegd met kasseien naar de parkeerstrip, een grote rechthoek vol klinkers en grasdallen. “Het is belangrijk dat de parkeerstrip nu zaterdag  kan geopend worden, zeker nu de werken in het centrum volgende week van start gaan”, aldus Simon. Hierdoor verdwijnen er heel wat parkeerplaatsen in het centrum en kunnen de mensen nu gelukkig gebruik maken van deze nieuwe parkeerplaats om hun wagen kwijt te geraken. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.