N-VA dient klacht in tegen campagne CD&V

Michel Doomst moet nog even wachten alvorens zijn eed opnieuw af te leggen
Marc Colpaert Michel Doomst moet nog even wachten alvorens zijn eed opnieuw af te leggen
N-VA Gooik heeft een klacht ingediend bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen omdat CD&V een “commercieel ledbord” gebruikt zou hebben voor verkiezingspropaganda. 

CD&V Gooik koos er tijdens de jongste campagne voor om zo weinig mogelijk affiches op te hangen. “We hebben een tiental borden geplaatst met affiches van onze kandidaten”, zegt huidig en toekomstig burgemeester Michel Doomst. “Zo wilden we het milieu sparen. Maar toen N-VA overal affiches begon op te hangen, besloten wij om een ledscherm te plaatsen ter hoogte van rotonde De Drie Hamertjes.”

En het is net dat bord dat N-VA een doorn in het oog is. Commerciële borden zouden immers niet gebruikt mogen worden voor politieke doeleinden. “We willen geen conflict creëren, maar we merken dat CD&V enkele wettelijke bepalingen inzake campagne voeren naast zich neer heeft gelegd”, reageert gemeenteraadslid Kristoff Hemelinckx (N-VA). 

De Raad voor Verkiezingsbetwistingen zal pas op donderdag 3 januari een uitspraak doen in de zaak. En zolang die uitspraak er niet is, kan Doomst de eed niet afleggen als burgemeester. Maar hij heeft de kalender aan zijn kant: de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad is pas voor 8 januari.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Geert Heremans

    Dat is makkelijk. N va gaat dit nu aanklagen. Haha. Maar dat nva leden de zondag van de verkiezingen nog aan de stem bureau staat campagne te voeten. Daar hoor je ze niets van zeggen he.