Meningen verdeeld over nieuw centrum

dit moet beter in Gooik

De gemeente Gooik wil het centrum van Gooik in een nieuw kleedje steken met minder parkeerplaatsen, of parkeerplaatsen op een andere locatie dicht bij het centrum. Sommige handelaars zijn tegen, andere zijn voor, de meningen liggen duidelijk ver uit elkaar.

Vandaag is het centrum van Gooik meer een grote parking dan een knus en gezellig centrum van een Pajotse gemeente. "Wij wilden daar iets mee doen en in de eerste plaats moesten de wagens baan ruimen voor andere zaken. Omdat parkeerplaatsen nu eenmaal belangrijk zijn hebben wij gekozen om een soort van parkeereiland achter het jeugdhuis 'Guuk' te plaatsen, waar een veertigtal wagens een plaats kunnen vinden", legt eerste schepen Simon De Boeck (CD&V) uit. Hierdoor kwam er plaats voor twee grote tentzeilen, wat banken en naar de toekomst toe komt er nog een fietsstalling en wat extra groen. Dit alles moet er voor zorgen dat er opnieuw meer leven komt op het dorpsplein. "Ik geloof daar niet zo in. Die zeilen kosten heel veel geld, ze belemmeren het zicht op ons centrum en die zitbanken, daar heb ik nog niet veel mensen op zien zitten. Ze hadden het geld beter anders aangewend in samenspraak met de handelaars uit het centrum", aldus Geert De Slachmuylder van café De Vrede. Ook oppositiepartij N-VA is niet tevreden met de gang van zaken. "Na de inhuldiging van de tentzeilen op het dorpsplein wordt het project vaak besproken onder de inwoners. De meerderheid van de reacties is eerder negatief. Het is duidelijk dat de Gooikenaar niet zat te wachten op een dergelijke herinkleding van het dorpsplein. Wij hadden die 320.000 euro liever geïnvesteerd in het ondernemingsleven om zo terug schwung in het dorpscentrum te krijgen", vertaalt gemeenteraadslid Kristof Hemelinckx (N-VA) het buikgevoel van de inwoners.

Ook de andere dorpskernen van de deelgemeenten worden geviseerd. "Wij hebben in de deelgemeenten houten totems geplaatst om de inwoners samen met de gemeente te helpen nadenken over de toekomst van hun centrum. Wij krijgen hierop al heel wat reacties, naar de toekomst kunnen we hiermee aan de slag", besluit burgemeester Michel Doomst (CD&V). (MCT)

Het nieuwe centrum van Gooik wordt lang niet bij iedereen op enthousiasme onthaald.
Marc Colpaert Het nieuwe centrum van Gooik wordt lang niet bij iedereen op enthousiasme onthaald.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • dirk dermez

    Dermez Dirk Die parking moet blijven zoals het is waar gaan de wagens naartoe gaan voor te parkeren.Dit is wel goed maar niet voor op die parking .