Leerlingen ontdekken de dode hoek bij vrachtwagens

De leerlingen van het vijfde leerjaar met meester  Davy en politieman Guy voor de truck.
Marc Colpaert De leerlingen van het vijfde leerjaar met meester Davy en politieman Guy voor de truck.
Maandag kregen de leerlingen van de derde graad van de Gooikse scholen meer uitleg over het gevaar van de dode hoek bij vrachtwagens. 

Sinds 2013 organiseert het gemeentebestuur tweejaarlijks in samenwerking met Transport en Logistiek Vlaanderen, de Gooikse dorpsscholen en de politie Pajottenland, de dodehoekeducatie voor de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar. Het kerkplein van Oetingen wordt dan voor één dag omgetoverd tot een opleidingsterrein. Maandag kregen de leerlingen zowel de nodige theorie als de praktijk over het gevaar voor de dode hoek bij vrachtwagens, als onderdeel van de verkeerslessen. De leerlingen mochten zelf achter het stuur gaan zitten, om met hun eigen ogen te kunnen waarnemen, met welke beperkingen qua gezichtsveld vrachtwagenchauffeurs in hun truck, dagelijks worden geconfronteerd. 

Zo kregen de leerlingen van het vijfde leerjaar uit Oetingen met leerkracht Davy, van politieman Guy Van Huyghem meer informatie over de dode hoek bij vrachtwagens. “Wij hebben ook aan de leerlingen gevraagd om vandaag met hun fiets naar school te komen. Zo kunnen ze hier op het plein nog wat leren hoe ze moeten fietsen in het verkeer”, vertelde schepen Simon De Boeck (CD&V).

Geike, Joppe, Robbe en Nand mochten even in de truck zitten.
Marc Colpaert Geike, Joppe, Robbe en Nand mochten even in de truck zitten.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.