Kindermeditatie populair in nasleep aanslagen

Tamara met enkele kinderen tijdens een sessie.
Foto Colpaert Tamara met enkele kinderen tijdens een sessie.
De cursus 'kindermeditatie' van kindercoach Tamara Noyaert uit Leerbeek kan de jongste dagen op flink wat extra interesse rekenen. En dat is volgens haar een rechtstreeks gevolg van de terreuraanslagen in Zaventem en Brussel.

Tamara organiseert sinds begin dit jaar op regelmatige basis sessies kindermeditatie. In het weekend na de aanslagen voelde ze tijdens zo'n sessie al dat de kinderen heel wat onrustiger waren, maar ook opvallend meer op zoek waren naar knuffels. Volgens haar zijn de terreurdaden daar onlosmakelijk mee verbonden.


"Ik heb zelf niets over de aanslagen gezegd, omdat ik vind dat je kinderen daar best een beetje van afschermt", klinkt het. "Maar aan het einde van de meditatiesessie vraag ik altijd wat iedereen ervan vond en hoe ze zich voelen. Toen begonnen ze wel over de luchthaven te praten. We hebben het kort en op hun niveau over de aanslagen gehad, want je voelde de impact die ze gehad hebben."


"Ik heb ook al gemerkt dat de kinderen die ik in de jongste week begeleid heb, allemaal veel opener zijn wat hun gevoelens betreft", vervolgt ze. "Er worden meer knuffels gegeven en meer gezegd dat ze iemand graag zien."


Tamara heeft intussen ook al extra sessies gepland in de paasvakantie, zodat alle kinderen mee kunnen mediteren. (MCT)