Jaryd verovert ticket voor Ironman Hawaï

Jaryd is volop aan het trainen voor de Ironman in Hawaï.
Foto Marc Colpaert Jaryd is volop aan het trainen voor de Ironman in Hawaï.
Jaryd De Mooij (32), trainer en coach bij dansstudio iMove, vliegt volgende maand naar Hawaï voor de Ironman. Een droom die in vervulling gaat. Om zich voor te bereiden combineert hij zijn trainingen met een bezoek aan de sauna. "Een plekje in de top 100 is mijn doel, al zal het niet evident zijn", aldus De Mooij.

Zoals elke triatleet ter wereld, droomt Jaryd De Mooij van een deelname in de legendarische Ironman van Hawaï, dat als officieus WK triatlon lange afstand moet doorgaan. Maar eerst moest hij daarvoor een kwalificatie veroveren. Dus trok Jaryd vorige maand naar de Ironman in Bolton in Engeland en zette daar een knalprestatie neer. "Ik behaalde er de 17de plaats in de algemene rangschikking, dus met de pro's erbij én ik werd dan nog eens vijfde in mijn categorie. Ik was enorm tevreden, en had er ook heel hard voor getraind", vertelt De Mooij. Zijn vijfde plaats is goed voor zijn eerste ticket richting de Ironman in Hawaï op 13 oktober.

Top 100

Vier jaar geleden begon De Mooij met triatlon. "Mijn grote doel was van begin af aan een kwalificatie voor Hawaï en daar dan een plekje in de top 100 proberen te bemachtigen", zegt hij. "Maar de afgelopen jaren is het niveau bij de pro's en agegroupers zodanig gestegen, dat een plaatsje in de top 100 vandaag absoluut geen evidentie meer is. Ik besef dan ook dat ik die zaterdag over een absolute topdag zal moeten beschikken, om enigszins in de buurt te komen."


Vooral het warme en vochtige klimaat op het eiland kan hem parten spelen. Om alvast te wennen, is De Mooij sinds enkele weken gestart met wekelijks een saunabeurt in te lassen. De trainingsuren van De Mooij kunnen soms oplopen tot 8 uur per dag, gelukkig kan hij nog wat trainen bij het uitoefenen van zijn job als coach bij iMove in Oetingen.


(MCT)