Heemkundige Kring stelt oude werktuigen tentoon op Erfgoeddag

Georges De Beuf met kleindochter Ella gaf meer dan 150 oude werktuigen aan de Heemkundige Kring
Marc Colpaert Georges De Beuf met kleindochter Ella gaf meer dan 150 oude werktuigen aan de Heemkundige Kring

Op zondag 28 april tijdens de Erfgoeddag pakt de Heemkundige Kring uit Gooik uit met een tentoonstelling van honderden oude werktuigen. Er zal die dag ook een nieuw boek over deze werktuigen verschijnen. De tentoonstelling gaat niet door in de spiegeltent zoals eerder al was meegedeeld, maar in de Sint-Niklaaskerk van Gooik. Dankzij tientallen schenkers heeft de Heemkundige Kring enkele honderden oude werktuigen gekregen die ze op zondag 28 april gaan tentoonstellen. Zo kregen ze van Georges De Beuf uit Vollezele meer dan 100 oude werktuigen in hun bezit. 

“Deze werktuigen zijn stelselmatig opgekuist, ingestreken en mooi gemaakt, om dan gefotografeerd te worden door één van onze medewerkers. Klaar om nadien besproken en aldus vereeuwigd te worden in een nieuw boek van onze vereniging. Ook dat boek zal, naast al die honderden werktuigen, voorgesteld worden op deze Erfgoeddag op 28 april”, vertelde voorzitter Jean-Paul De Loecker van de Heemkundige Kring. Op het laatste moment kon de tentoonstelling om veiligheidsredenen niet doorgaan in de spiegeltent van Gooik, maar gelukkig kregen ze van de kerkraad van Gooik de toestemming om hun oude werktuigen tentoon te stellen in de kerk van Gooik. Iedereen is die dag dan ook welkom van 14 tot 18 uur om een kijkje te komen nemen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.