Gooikoorts ontvangt folkliefhebbers al voor de vijftiende keer

Gooikoorts staat steevast garant voor een feestje, zoals u op dit archiefbeeld kan zien.
Foto Colpaert Gooikoorts staat steevast garant voor een feestje, zoals u op dit archiefbeeld kan zien.
Liefhebbers van traditionele muziek moeten van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juli in Gooik zijn voor de vijftiende editie van Gooikoorts.

Plaats van afspraak is opnieuw de oude atletiekpiste, in het centrum van de gemeente. Daar wacht je een hoogstaand en gevarieerd programma. In het kader van het vijftienjarige jubileum werd de nadruk gelegd op kleppers uit de Vlaamse folkwereld, al biedt de affiche natuurlijk ook internationale artiesten.


"We mogen terecht fier zijn op het muzikale talent uit eigen land, met kleppers zoals Kadril - met gast Patrick Riguelle - en het BVO", zegt organisator Patrick Lichtert. "Beide groepen draaien al zo'n veertig jaar mee en slagen er nog altijd in om traditionele klanken een hedendaagse toets te geven. Qua internationale grootheden mogen we levende legende Bruce Molsky uit de Verenigde Staten verwelkomen. Hij staat op het podium met zijn nieuwe band 'Molsky's Mountain Drifters'."

Twintig concerten

Gespreid over drie dagen heeft Gooikoorts twintig concerten in de aanbieding, aangevuld met een concertmis en drie bals. Er is ook een instrumentenbouwersmarkt, een festivalmarkt, workshops, en randanimatie. Tickets kosten 12 euro (vrijdag) of 24 euro (zaterdag en zondag). Voor een combiticket betaal je 44 euro. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis binnen. Wie wil overnachten, kan terecht op de camping. Meer informatie op de website www.gooikoorts.be.


(MCT)