Finse piste krijgt slimme verlichting

Slimme verlichting voor de Finse piste ter hoogte van de Koornmolen
Marc Colpaert Slimme verlichting voor de Finse piste ter hoogte van de Koornmolen

De Finse piste ter hoogte van het gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen in Gooik zal in de toekomst apart kunnen verlicht worden. De volgende maanden wordt er werk gemaakt van een aparte verlichting voor de Finse piste in het Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen. Deze realisatie kadert in de investeringssubsidie van 164.613 euro voor bovenlokale sportinfrastructuur die het Autonoom GemeenteBedrijf Gooik eind 2017 kreeg toegewezen voor onder meer de relighting van de sporthal, de aankoop en plaatsing van een veiligheidskooi voor discus en een hoogspringstand, die allemaal uitgevoerd werden in 2018 en 2019.

“Nu zullen we de Finse piste in de toekomst apart kunnen verlichten. Zo zal er gewerkt worden met bewegingssensoren en zal de verlichting in zones en tijdsgebonden aan- en uitgezet worden. De verlichting kan tijdens de wintermaanden ’s ochtends aangezet worden voor ouders en kinderen die gebruikmaken van de Finse piste om vanaf de parking naar de achterliggende school te gaan. De verlichting op de atletiekpiste zal dan ook gerichter ingeschakeld kunnen worden tijdens de trainingsmomenten van de gebruikers”, vertelde sportschepen Gunther De Wilde(CD&V).
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • andre Baukens

    Krijgen we dan nu , na een slimme verlichting, ook eens een slim gemeentebestuur dat het geld van de burger wat zinvoller besteedt (ruilverkaveling, paddenbroek, etc)