Fietsstraten rond Paddenbroek zijn nu definitief goedgekeurd

Fietsers krijgen voorrang op wagens in de Paddenbroekstraat.
Marc Colpaert Fietsers krijgen voorrang op wagens in de Paddenbroekstraat.
De gemeenteraad van Gooik heeft zopas de fietsstraten in de Zwartenbroekstraat en de Paddenbroekstraat definitief goedgekeurd. Vanaf nu krijgen fietsers in deze twee straten absoluut voorrang op de auto’s.

Sinds 1 december van vorig jaar liep er in deze straten al een proefperiode. In een fietsstraat heeft de fietser te allen tijde voorrang. Auto’s moeten in deze smalle straten dan ook achter de fietser blijven rijden. “De Paddenbroekstraat leent zich, met de aanwezigheid van het plattelandscentrum Paddenbroek, als uitvalsbasis voor wandel- en fietsroutes, perfect voor deze inrichting”, legt schepen van Mobiliteit Simon De Boeck (CD&V) uit. De reacties van de buurtbewoners waren unaniem positief en ook de politie adviseerde zelfs om het concept helemaal door te trekken over de volledige lengte van de straten. Daarom keurde de Gooikse gemeenteraad nu de definitieve aanduiding als fietsstraat goed.

Gooik wil nog meer inzetten op de fietscultuur en fietsinfrastructuur. Het fietspad aan de sporthal Koornmolen moet nog verder worden afgewerkt en liefst ook doorgetrokken naar de Wolvenstraat, langs de nieuwe voetbalsite. Verder onderzoekt het bestuur de mogelijkheid om nieuwe fietspaden langs verschillende trajecten tussen de dorpskernen aan te leggen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eddy Vandervelde

    Word dringend tijd dat ze dit realiseren en auto's beboeten die doorgang belemmeren op voetpad, we moeten onze kinderen op straat laten rijden door deze situaties