Donald Stockmans wil zich inzetten voor werkgroep dierenwelzijn

Donald (links), met enkele leden van Forza Azura, wil zich inzetten voor dierenwelzijn.
Marc Colpaert Donald (links), met enkele leden van Forza Azura, wil zich inzetten voor dierenwelzijn.

Donald Stockmans van de politieke partij Forza Azura is aangenaam verrast dat de nieuwe schepen voor dierenwelzijn in Gooik, Christa Dermez (CD&V), de oprichting van een werkgroep rond dierenwelzijn met participatie van de burger overweegt en tevens tot een afschaffing van het afsteken van vuurwerk wenst te komen.

Donald stelde zelf vast dat sinds het jaar 2000 de vuurwerkgekte alleen maar is toegenomen in Gooik.

“Ik herinner mij nog zeer goed dat de hond van mijn schoonouders in Kester op de loop ging en pas weken nadien via een affiche-actie teruggevonden werd in de Kindekensstraat. We vonden toen ook maar liefst drie vuurpijlen in het schuilhok van de dieren, wat maakt dat wij - tussen oud en nieuw - steevast buiten doorbrengen in de weide, om alles onder controle te kunnen houden. Vuurwerk is niet alleen enorm stresserend voor dieren, het impliceert ook een hoog risico op het uitbreken van branden en het veroorzaken van zware brandwonden en is dus eigenlijk nergens voor nodig”, verklaarde Donald. Het was trouwens mede door zijn toedoen dat er in Gooik een soort van vergunningsplicht voor het afsteken van vuurwerk in het leven werd geroepen. “Ikzelf en onze partij reiken dan ook de hand om constructief deel te nemen aan deze werkgroep en hebben alvast een aantal ideeën in petto”, besluit Donald Stockmans. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.