De Plosj wordt officieel geopend op vrijdag

Vrijdag wordt 't Plosj officieel geopend
Marc Colpaert Vrijdag wordt 't Plosj officieel geopend
Op vrijdag 26 april om 19 uur wordt het nieuwe centrum - de Plosj - officieel geopend met een gezellige babbel, een lekker drankje en een streepje muziek van de G-Bloezers. Iedereen is van harte welkom!

De nieuwe parkeerstrip in centrum Gooik is nu volledig afgewerkt en in gebruik. De mooie plek met zicht op het landschap biedt ruimte voor 40 plaatsen, net achter het jeugdhuis ‘Guuk’. De toegang werd aangelegd in kasseien en sluit zo naadloos aan op het dorpsplein en de Torenstraat. De parking zelf ligt in waterdoorlatende klinkers en is groen ingekaderd met inheemse gemengde hagen, een waterbuffer en een aantal jonge eiken.

“De parkeerstrip zorgt voor een unieke kans om het dorpsplein groener, autoluwe en aangenamer te maken. We willen van de Plosj stap voor stap opnieuw een levendige plek maken, een dorpsplein waar mensen mekaar ontmoeten”, vertelde schepen van openbare werken Simon De Boeck(CD&V). Na een paar inspraakmomenten en een bevraging werd gekozen voor groenzones op het plein, een grote linde, een aantal zitbanken, speelruimte voor de jongsten en een fietsenstalling. Een aantal parkeerplaatsen met duurtijd tot 4 uur moeten de handelaars en cafés blijven bedienen. Een mindervalidenplaats blijft uiteraard aanwezig. Alle parkeerplaatsen blijven absoluut gratis.

De zeilstructuur blijft het centrale aantrekkingspunt van het plein. Ze biedt beschutting tegen regen en zon, maar geeft het plein vooral haar identiteit terug. Vanaf juni tot september zal ook het kleine zeil terug voor de kerk geplaatst worden. De Plosj wordt deze zomer ongetwijfeld opnieuw in gebruik genomen als centrale ontmoetingsplek voor evenementen zoals de koers, de volksmuziekstage, een wijnbar of een beachvolleytornooi.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.