CD&V-ers gooien zaterdag het antieke bureau van de burgemeester op straat

Jan Vanderhoeven(rechts) en Samuel Billens proberen het bureau al eens op te tillen, Amber zit op de stoel van de burgemeester die zorgwekkend alles in het oog houdt
Marc Colpaert Jan Vanderhoeven(rechts) en Samuel Billens proberen het bureau al eens op te tillen, Amber zit op de stoel van de burgemeester die zorgwekkend alles in het oog houdt
Enkele CD&V-ers uit Gooik hebben het plan opgevat om nu zaterdag tijdens de jaarmarkt het antieke bureau van burgemeester Michel Doomst (CD&V) op straat te zetten. Dit kadert in een wedstrijd om voor één dag burgemeester of schepen van Gooik te worden. En de burgemeester, die is er niet echt gerust in.

De gemeente Gooik is momenteel volop bezig met de opmaak van de nieuwe meerjarenplannen van de gemeente. CD&V Gooik vindt het belangrijk dat burgers zoveel mogelijk mee de toekomst van de gemeente kunnen bepalen.

Drie leden van de CD&V Gooik, namelijk Jan Vanderhoeven, Amber Gys en Samuel Billens, hebben het plan opgevat om met de jaarmarkt iets leuks te organiseren. “Wij wilden iets speciaals doen en dus gaan we het bureau van Michel samen met zijn bureaulamp en ander materiaal naar beneden halen en hier op straat zetten, bij de stand van de CD&V. Gooikenaren kunnen er aan gaan zitten en hun voorstellen voor Gooik neerpennen”, legt Jan Vanderhoeven uit. Zo hopen ze van zoveel mogelijk Gooikenaren hun beste ideeën voor de gemeente te weten te komen. Deze input zal dan gebruikt worden bij de opmaak van de meerjarenplanning en de begroting.

Burgemeester of schepen voor een dag

En ze gaan nog een stap verder. Uit alle deelnemers die hun idee voor de gemeente meegeven op de stand, worden 5 winnaars geloot. Deze 5 zullen de kans krijgen om voor één dag burgemeester of schepen te worden. Bedoeling is dat deze 5 personen een dag op sleeptouw genomen worden door de burgemeester of schepen in kwestie en zo vergaderingen mee kunnen volgen, werkbezoeken afleggen of de werking van de gemeente beter leren kennen.

De burgemeester hoopt dat zijn bureau het overleeft. “Het is nog een antiek stuk van wijlen burgemeester Jan Paternoster uit Oetingen”, aldus de burgemeester Michel Doomst.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.