Buitenspeeldag met heel wat springkastelen

Het was plezierig op de rodeostier.
Marc Colpaert Het was plezierig op de rodeostier.
Op de Buitenspeeldag in Gooik bleven de kinderen niet op hun honger zitten. Er waren ongeveer een tiental springkastelen en tal van andere spelletjes ter hoogte van de oude atletiekpiste in het centrum. Uiteindelijk daagden er 420 kinderen op. 

Al vanaf 13 uur stonden de eerste kinderen aan te schuiven, om zich een half dagje te amuseren in de gezonde buitenlucht. Naast de springkastelen waren er gezelschapsspelletjes zoals vier-op-een-rij, een miniballenbad en je kon er ook voetbal en badminton spelen. Wie dat wilde, werd zelfs geschminkt. Dé attractie van deze Buitenspeeldag was zonder twijfel de rodeostier, waarbij iemand moest proberen om zolang mogelijk op de stier te blijven zitten. Aangezien het gaat om een springkasteel, was het aan de andere kinderen om deze te doen bewegen. Zij konden trekken aan touwen en de stier zo doen schommelen, tot de ‘cowboy’ van dienst eraf tuimelde. Het zorgde voor heel wat ambiance.

De kinderen hadden de tijd van hun leven.
Marc Colpaert De kinderen hadden de tijd van hun leven.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.