Basisschool De Oester neemt nieuwe parking in gebruik

Heidi maakte voor het eerst gebruik van de nieuwe kiss&ride-zone.
Marc Colpaert Heidi maakte voor het eerst gebruik van de nieuwe kiss&ride-zone.
De nieuwe parking aan sportbasisschool De Oester in Strijland werd deze week opengesteld voor leerkrachten en ouders van schoolgaande kinderen.

Terwijl een nieuw schoolgebouw opgetrokken werd, gingen de oude gebouwen in de Strijlandstraat tegen de vlakte. Op de vrijgekomen ruimte werden een kiss&ride-zone, een parking voor leerkrachten en een fietsenstalling ingericht. 

Vrijdag werd de parking in gebruik genomen. Voortaan mogen zowel ouders als leerkrachten er hun wagen stallen. Al viel het op dat vele ouders nog niet wisten dat de parking beschikbaar was: heel wat auto's stonden in de buurt geparkeerd.

Mama Heidi wist de parking wel te vinden en maakte er dankbaar gebruik van om haar dochters Emma en Lisa veilig aan de school af te zetten. Dat is ook het doel van de parking, want meteen wordt ook de schoolomgeving in de Strijlandstraat een pak veiliger doordat er niet meer massaal geparkeerd hoeft te worden.

Voorts kunnen sporters nu ook buiten de schooluren gebruikmaken van de parking. Achter De Oester ligt namelijk sporthal De Koornmolen, en de atletiekpiste. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.