Afbraakwerken oud rusthuis Maria-Jozef gestart

Op deze plaats moeten er 40 appartementen komen

De afbraakwerken zijn gestart
Marc Colpaert De afbraakwerken zijn gestart

In het centrum van Oetingen zijn in de Koosterstraat de afbraakwerken gestart van het oude rusthuis Marie-Jozef. De bedoeling is dat eind dit jaar dan kan gestart worden met de bouw van een 40-tal appartementen voor ouderen en enkele handelszaken, pal in het centrum van Oetingen. “Ik wil van het centrum van Oetingen het mooiste dorpscentrum van Vlaanderen maken”, vertelde eigenaar Willy Decoster ons.

Al vele jaren is hij de eigenaar van dit gebouwencomplex, het vroegere rusthuis Maria-Jozef in het centrum van Oetingen. Ondertussen heeft Willy al enkele ideetjes om van het centrum van Oetingen iets speciaals te maken, een mooie oase van rust en een thuis voor oudere mensen, liefst uit Oetingen of omstreken. Nu zijn dus de afbraakwerken gestart om dan op de vrijgekomen plaats een nieuwbouw met een veertigtal mini-appartementen te plaatsen. “Het is niet de bedoeling om er een rusthuis van te maken, maar een plaats waar de oudere mensen tussen 65 en 85 jaar gezellig kunnen komen wonen”, legt Willy uit. Hij ziet zijn project al helemaal zitten met een grote garage in de kelder en op de gelijkvloers de nodige ruimtes voor handelszaken, zoals een dorpswinkel, daarnaast de nodige knusse appartementen volledig afgesteld op wat oudere mensen vandaag nodig hebben. “Dit moet een prachtig project worden voor Oetingen, want de bestaande gebouwen waren in een zeer slechte staat, dat kan ik u wel vertellen”, aldus Willy. Naast het nieuwe gebouwencomplex zal er tevens plaats zijn voor een knusse tuin met een rotsformatie en een fontein aangevuld met de nodige zitbanken. Vooraan aan de kant van de de Kloosterstraat is er plaats voorzien voor de nodige parkeerplaatsen.

Zo moet het nieuw project er uitzien
Marc Colpaert Zo moet het nieuw project er uitzienReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.