'Het creatief dagboek': Om je goed bij te voelen

Sarah stelt haar eerste pennenvrucht voor.
Foto Colpaert Sarah stelt haar eerste pennenvrucht voor.
Met 'Het creatief dagboek' heeft Sarah Timmermans (35) uit Oetingen een eerste pennenvrucht in de rekken liggen. Noem het een creatief hulpmiddel wanneer je voelt dat het niet meer goed gaat. Bijvoorbeeld in het geval van een burn-out en een rouwperiode, maar ook gewoon wanneer je nood hebt aan ontspanning.

Sarah - gehuwd en mama van twee kinderen - is een creatieve duizendpoot. Ze werkt als leerkracht in het buitengewoon basisonderwijs, maar volgde ook tal van bijscholingen, onder meer tot voetreflexologe, animator en evolutiecoach. Tijdens een zoektocht naar vakantielectuur kreeg ze 'Le nouveau journal créatif' van Anne-Marie Jobin in handen, en ze was meteen verkocht. "Ik heb zelfs een jaar lang opleiding gevolgd bij deze dame, en inspiratie tot in Amerika gezocht", vertelt ze.

Doe-boek

En nu heeft ze 'Het creatief dagboek' klaar. Dat moet je helpen om een richting in het leven te vinden, en spoort je ook aan om zelf een dagboek bij te houden. "Dat geeft je energie, en dat straalt niet alleen op jezelf af", zegt Sarah. "Je gaat beter en anders naar de dingen kijken." Het is dan ook een soort doe-boek, waar je ook in kan kleuren en tekenen. "Mensen die het al gelezen hebben, vertellen me dat ze zelfzekerder geworden zijn", klinkt het. "Het feit dat je in je dagboek mag knoeien, niet perfect hoeft te zijn en je daar ook goed bij mag voelen, ga je doortrekken in het dagelijkse leven."


Sarah start binnenkort ook met creatieve workshops bij haar thuis in Oetingen. Het boek kost 29,95 euro, en is verkrijgbaar in de Standaard Boekhandel, of via www.sarahtimmermans.com.


(MCT)