Werken Baekveldstraat in Bunsbeek gaan begin 2020 van start

Schepen van Openbare Werken Kris Vanwinkelen in de Baekveldstraat.
Foto Bollen Schepen van Openbare Werken Kris Vanwinkelen in de Baekveldstraat.
Het dossier van de Baekveldstraat in deelgemeente Bunsbeek kan na 25 jaar eindelijk in aanbesteding gaan, waardoor de werken in principe in het voorjaar van 2020 opgestart kunnen worden.

“Nadat bewoners al bijna 25 jaar vragende partij waren voor een vernieuwing van deze straat, is het dossier nu eindelijk rond. Door een verkeerde aanpak van vorige gemeentebesturen sleepte het dossier jarenlang aan. Onder Dorpspartijbeleid werd het dossier tijdens de vorige legislatuur eindelijk op de rails gezet, maar één bewoner diende toen klacht in tegen de aanleg van nieuwe voetpaden, waardoor er opnieuw heel wat tijd verloren ging. Maar door een grondige dossiervoorbereiding zullen we deze straat met subsidies kunnen vernieuwen, zonder dat het de gemeente Glabbeek zelfs maar één euro kost”, zegt schepen van Openbare Werken Kris Vanwinkelen (Dorpspartij).

Aanpakken van riolering, wegdek en voetpad

De werken omvatten de volledige vernieuwing van de straat met nieuwe rioleringen, nieuwe funderingen, een nieuw wegdek en een voetpad aan één zijde. De totale kostprijs voor de heraanleg van de Baekveldstraat bedraagt 725.562,22 euro. Het grootste gedeelte van de werken (de afbraak, de aanleg van nieuwe riolering en onderfundering) bedraagt 478.652,30 euro en is ten laste van de rioolbeheerder Riobra (Fluvius). De kostprijs voor het nieuwe wegdek en het voetpad, 246.609,92 euro, worden integraal gedekt door subsidies uit het investeringsfonds van Riobra.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.