Wegeniswerken nieuwe verkaveling Baekveld goedgekeurd

Peter Reekmans aan woonproject Baekveld in Bunsbeek.
Bollen Peter Reekmans aan woonproject Baekveld in Bunsbeek.

Het dossier van de wegeniswerken voor de nieuwe verkaveling Baekveld in Bunsbeek werd gisteravond op de gemeenteraad goedgekeurd. “Hiermee komt er een einde aan de klachtenprocedures van twee buurtbewoners die met steun van bepaalde oppositiepartijen het dossier twee jaar vertraagden”, zegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij). “De Vlaamse regering verwierp namelijk in laatste beroep alle klachten tegen de aanpassing van de bestaande buurtweg 38, het wegje naast de school in Bunsbeek dat kruist met de Schoolstraat en uitkomt in de Baekveldstraat, naar een nieuwe straat doorheen de verkaveling, waardoor nu niets meer de aanleg van de nieuwe verkavelingsweg in de weg staat.”

Het binnengebied Baekveld wordt een nieuwe gemengde woonwijk die bestaat uit een private woonwijk met 23 betaalbare koopwoningen en een aanpalende sociale woonwijk met 30 sociale huurwoningen. “We verwachten uiteraard opnieuw klachten van dezelfde enkelingen tegen de omgevingsvergunningen voor de woningen, maar dit kan het project amper nog vertragen, omdat intussen al de wegeniswerken kunnen worden uitgevoerd”, besluit Reekmans.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.