Vrijwilligers verzamelen ruim twee ton zwerfvuil 

Schepen Vanwinkelen toont de grote hoop zwerfvuil die vrijwilligers vandaag opraapten.
VDT Schepen Vanwinkelen toont de grote hoop zwerfvuil die vrijwilligers vandaag opraapten.

Vandaag organiseerde het gemeentebestuur van Glabbeek samen met de milieuadviesraad (MAR) voor de zevende keer een grote lenteschoonmaak in Glabbeek waarbij heel wat zwerfvuil werd opgekuist. “Meer dan 50 vrijwilligers van onder meer Natuurpunt, de kindergemeenteraad, politici en inwoners kwamen opdagen en verzamelden in de voormiddag ruim 90 zakken zwerfvuil, goed voor meer dan twee ton afval dat langs onze straten werd achtergelaten door vervuilers”, zegt schepen van Milieu, Kris Vanwinkelen (Dorpspartij). 

“Naast preventieve maatregelen zetten we meer dan ooit hoog in op opsporing én bestraffing van diegenen die de omgeving vervuilen met afval”, waarschuwt schepen Vanwinkelen. “Het gemeentebestuur hanteert daarom een nultolerantie met hoge boetes van 500 euro voor sluikstorten, omdat we af willen van het gevoel van straffeloosheid over dumpen van afval.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.