Vierhonderd inwoners én gemeentebestuur Linter vieren Vlaamse feestdag

Burgemeester van Linter Marc Wijnants was te gast op de 11 juli-viering.
Bollen Burgemeester van Linter Marc Wijnants was te gast op de 11 juli-viering.
Op 11 juli stevig vieren, is in Glabbeek al een jarenlange traditie. Elk jaar brengt de Vlaamse feestdag enkele honderden inwoners samen. En dat was dit jaar niet anders in zaal Glazuur. Het gemeentebestuur van Glabbeek mocht ook de collega’s van het gemeentebestuur van Linter verwelkomen. 

“Het wordt vanaf dit jaar een jaarlijkse traditie om een andere gemeente uit te nodigen in Glabbeek om de Vlaamse feestdag te vieren”, zegt Glabbeeks burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij). Traditioneel werd er gestart met de 11 juli-toespraak van Reekmans, maar ook burgemeester van Linter en provincieraadslid Marc Wijnants (CD&V) gaf een gasttoespraak. De toespraken van de twee burgemeesters stonden dit jaar in het teken van het belang van een sterk Vlaams platteland.

De feestavond werd opgeluisterd met Vlaamse ambiancemuziek van schlagerzanger Joe Hardy. Ruim 400 inwoners kwamen gratis genieten van het Vlaams gerecht bij uitstek: stoofvlees met frietjes, dat een lokale beenhouwer ter plaatse kwam bereiden. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.