Verkiezingsborden Peter Reekmans al twee nachten na elkaar gestolen

Burgemeester lanceert oproep naar getuigen

Al twee nachten op rij verdween een verkiezingsbord van huidig burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) van Glabbeek. "Dit is een vorm van extremisme maar bovendien is het ontzettend kinderachtig", zegt hij. Reekmans doet een oproep naar getuigen.

Het verkiezingsbord van Peter Reekmans dat al twee nachten op rij verdween.
RV Het verkiezingsbord van Peter Reekmans dat al twee nachten op rij verdween.

Zowel vrijdag- als zaterdagnacht verdween het verkiezingsbord van Reekmans op de hoek van de Tiensesteenweg met Bunsbeek-dorp. "Een heel druk kruispunt in de gemeente", zegt hij. "Nee, het is niet meegenomen om bij iemand thuis in de woning te zetten. We hadden het vastgemaakt met tien vijzen en rondellen. Ze hebben er echt moeten aan sleuren om het weg te krijgen. Het afgebroken hout wijst daar ook op."

Reekmans is kwaad. "Ik zie ook soms borden van een politieke tegenstander maar geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om het kapot te slaan", zucht hij. "Verkiezingen gaan over ideeën. Je moet van elkaars spullen blijven. Ik heb op Facebook een oproep naar getuigen gelanceerd. Je maakt me niet wijs dat je, twee nachten op rij, op zo'n druk kruispunt iets ongezien kan doen."

Ondertussen blijft de burgemeester verkiezingsborden op de bewuste locatie zetten. "We gaan het opnieuw stevig in de grond verankeren", zegt hij. "Ik ga er borden blijven plaatsen. Al moet ik er heel mijn voorraad doorjagen."

Voor Reekmans roept het herinneringen op aan zes jaar geleden. Ook toen werden zijn verkiezingsborden geviseerd. "De dader bleek toen een zoon van een lijsttrekker te zijn", zegt hij. "Ik heb het toen stilgehouden tot na de verkiezingen. Als ik nu de naam van de dader weet, maak ik hem meteen publiek!

Wie iets gezien heeft, mag Peter Reekmans contacteren.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Eric Vanovermeire

    Ze zelf stelen, het doorgeven aan de pers en dus extra in de belangstelling komen. Erg oude truck.