Uitslag nieuwe kindergemeenteraad

Burgemeester Peter Reekmans en jeugdschepen Hilde Holsbeeks samen met Ouren Poffé de nieuwe kinderburgemeester
Bollen Burgemeester Peter Reekmans en jeugdschepen Hilde Holsbeeks samen met Ouren Poffé de nieuwe kinderburgemeester

In de drie scholen van Glabbeek werden vandaag de resultaten van de verkiezing van de nieuwe kindergemeenteraad bekend gemaakt door burgemeester Peter Reekmans en jeugdschepen Hilde Holsbeeks (beiden Dorpspartij).

Burgemeester Peter Reekmans: “Uit maar liefst 32 kandidaten werden 17 kindergemeenteraadsleden, waarvan 5 kinderschepenen en 1 kinderburgemeester verkozen. Wij willen vooral alle kinderen die kandidaat waren bedanken en feliciteren voor hun inzet tijdens de campagne. De kindergemeenteraad werd in 2013 op initiatief van jeugdschepen Hilde Holsbeeks opgestart en geeft de kinderen uitgebreide inspraak in het beleid van Glabbeek op vlak van alle aangelegenheden die hen aangaan. Ik wil de uittredende kinderburgemeester, kinderschepenen en kindergemeenteraadsleden bedanken voor hun inzet de voorbije twee jaar. Op zaterdag 6 oktober legt de nieuwe kindergemeenteraad de eed af voor een nieuwe legislatuur van 2 jaar.”

De resultaten per school:

De school van Bunsbeek heeft 5 verkozenen en levert met Ouren Poffé (6de leerjaar) ook voor de derde keer al de kinderburgemeester. Daarnaast worden Kobe Gooris (6de leerjaar) en Maja Andries (4de leerjaar) kinderschepenen en Yaro Maho (4de leerjaar) en Leander Op de Kamp (6de leerjaar) zijn de nieuwe kindergemeenteraadsleden voor de school van Bunsbeek.

De school van Glabbeek heeft 9 verkozenen en 2 kinderschepenen. Grim Marcinkowski (6de leerjaar) wordt kinderschepen en ook Senne Houben (6de leerjaar) en Finn Govaerts (5de leerjaar) worden door een gelijk aantal stemmen elk een jaar kinderschepen. De andere kindergemeenteraadsleden voor de school Glabbeek zijn: Fleur Wauters (5de leerjaar), Wannes Demarsin (6de leerjaar), Nona Duerinckx (6de leerjaar), Rune Knops (5de leerjaar), Martha Lambeir (4de leerjaar) en Kaat Verlinden (6de leerjaar).

De school van Kapellen heeft 3 verkozen kindergemeenteraadsleden, waarvan 1 kinderschepen: Emma Amegor (5de leerjaar), Filien Verleye (5de leerjaar) en Jitte Brughmans (5de leerjaar). Door een gelijk aantal stemmen zijn Emma Amegor en Filien Verleye elk een haar kinderschepen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.