Toch beetje feest voor jarige Lola

BOUTERSEM ORGANISEERT BENEFIET VOOR SLACHTOFFER ONGEVAL

Deze mensen zetten de benefietactie voor Lola op poten.
Vanessa Dekeyzer Deze mensen zetten de benefietactie voor Lola op poten.
Lola moest gisteren helaas haar 16de verjaardag vieren in het ziekenhuis, waar ze al sinds begin augustus verblijft na een aanrijding tijdens een Chirokamp in Nederland. Haar tragische verhaal laat niemand onberoerd in Boutersem. Massaal veel mensen hebben de handen in elkaar geslagen om een benefiet op poten te zetten.

Lola ligt nog op Pediatrische Intensieve Zorgen in UZ Gasthuisberg Leuven. Dankzij haar strijdlust en de volharding van haar ouders kan ze vandaag weer zelfstandig ademen, maar de revalidatie is nog lang. Over de toekomst doet niemand uitspraken. De schoolvriendinnen gingen gisteren ook op bezoek in het ziekenhuis om Lola's verjaardag te vieren. "We hebben er toch een beetje een feest van gemaakt", zeggen Lola's ouders. "Haar kamer werd versierd en het bezoek van haar vriendinnen en haar vriendje, de cadeautjes en kaartjes, konden haar leed toch wat verzachten."


Lola's ouders zijn erg gecharmeerd door de vele initiatieven, waaronder een benefiet. Lola zat onder meer in het competitieteam van Turn Around Bierbeek vzw en nam sporadisch deel aan activiteiten van het Danshuis Boutersem. "Haar ongeval sloeg hier in als een bom", zegt Sam Robijns van het Danshuis. "Haar vriendinnen voelden zich machteloos en wilden toch iets doen. Samen met slagerij Vangramberen is zo het idee voor een benefiet gerijpt."

De ziekenhuiskamer van Lola is versierd voor haar verjaardag.
Vanessa Dekeyzer De ziekenhuiskamer van Lola is versierd voor haar verjaardag.

Wekelijks bezoek

In een mum van tijd werd het initiatief massaal gedeeld en ondersteund door tal van verenigingen, sportclubs, handelaars, de gemeente en inwoners van Boutersem. "Wij zetten zeker mee onze schouders onder deze benefiet", klinkt het bij de Chiromeisjes. Zij zijn nog steeds sterk onder de indruk van het ongeval. "Het voelt raar om het nieuwe Chirojaar te starten zonder Lola", vertelt vriendin Margot. Zij zit bij Lola in de klas en op de bus. "Elke week bezoek ik haar in het ziekenhuis. Haar ouders vertelden me laatst dat ze zagen dat Lola opgewekter was na mijn bezoek. Daar ben ik heel blij om."


"Een benefietevent als 'Boutersem vecht voor Lola' doet Lola glimlachen en ontroert ons enorm", zegt papa Dieter.

Dikke dank u

"Ik ben zelfstandig cameraman en kon sinds het ongeval niet meer werken. Geen werk, geen inkomen. Mijn vrouw is bediende bij Canon en kan voorlopig op hun steun rekenen. Maar de rekeningen komen binnen. In naam van Lola: een dikke dank u!"


Benefiet op zondag 30 september vanaf 9 uur in en rond de gemeentelijke feestzaal aan de Kerkomsesteenweg met kinderspel, sportactiviteit, muziek, soep, pensen en dessertbuffet. Meer details op de Facebook-pagina of op de website https://boutersemvechtvoorlola.vpweb.be/. Een bijdrage storten kan op Boutersem vecht voor Lola, BE02 7360 5153 3740.