Rioleringswerken gepland in Walmersumstraat en Baakstraat

Zowel de Walmersumstraat als de Baakstraat krijgen een nieuwe riolering.
RV Zowel de Walmersumstraat als de Baakstraat krijgen een nieuwe riolering.

Aquafin en de gemeente Glabbeek plannen riolerings- en wegenwerken in de Walmersumstraat en Baakstraat in Glabbeek. Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van ongeveer 100 inwoners dat nu nog rechtstreeks in de Velpe belandt, aansluiten op het rioleringsnet.

“In een deel van de Walmersumstraat en Baakstraat leggen we een gescheiden rioleringsstelsel aan”, vertelt Michaël Buset, projectmanager bij Aquafin. “Dit betekent dat het afvalwater gescheiden van het regenwater zal worden opvangen. Het afvalwater zal uiteindelijk terecht komen in de toekomstige rioolwaterzuiveringsinstallatie ter hoogte van de Tiensesteenweg. Het propere regenwater wordt aangesloten op een nieuwe buffergracht die in verbinding zal staan met een oude zijtak van de Velpe.”

Het Vlaamse Gewest heeft het technisch plan voor dit project ondertussen goedgekeurd. “We werken de plannen nu verder in detail af en vragen alle vereiste vergunningen aan. De werken zelf starten vermoedelijk voorjaar 2020", aldus de projectmanager. Meer info over de timing van dit project krijg je tijdens de infoavond op maandag 18 maart om 20 uur in GC De Roos. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.