Processie in Attenrode ging niet uit door slechte weer

Grote opkomst voor processie Attenrode
Bollen Grote opkomst voor processie Attenrode
Na de misviering in de Sint-Andreaskerk van Attenrode, werd beslist om de processiestoet met het beeld van de patroonheilige Sint-Andreas, zijn relikwie en het beeld van Onze-Lieve-Vrouw, af te lasten door het slechte weer. 

In 2013 nam gemeenteraadslid Jonas Vangroenendael, ook voorzitter van de kerkfabriek Attenrode, samen met eerste schepen Kris Vanwinkelen het initiatief om de processie in hun parochie opnieuw leven in te blazen op de laatste zaterdag van juli. Maar dit jaar gooide de onophoudelijke regen roet in het eten.

De koninklijke harmonie Crescendo, die normaal in de stoet voorop zou gaan, speelde dan maar dit jaar in de kerk na de misviering. De kerk zat wel afgeladen vol met inwoners van Attenrode, die deze traditie mee in ere houden. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.