Politiecontroles op parkeren en snelheid in schoolomgevingen 

De vrije basisschool De Duizendpoot in Bunsbeek. Ook hier zal controle gedaan worden.
Vanessa Dekeyzer De vrije basisschool De Duizendpoot in Bunsbeek. Ook hier zal controle gedaan worden.

Bij de start van het nieuwe schooljaar vraagt de gemeente aandacht voor de verkeersregels die van toepassing zijn in de drie schoolomgevingen in Glabbeek. “De politie zal strenge controles doen op parkeren en op snelheid in alle straten van en naar de drie scholen in onze gemeente”, kondigt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) aan.

Parkeren op voetpaden, zebrapaden, de busparking en in zones waar het niet toegelaten is, zal zonder waarschuwing beboet worden. “Ook het autoluwe schooldomein voor de gemeenteschool in Glabbeek kan niet gebruikt worden om kinderen naar school of de buitenschoolse kinderopvang te brengen. Dit staat met zeer duidelijke verkeersborden aangeduid. Alle ouders kunnen de publieke parking aan zaal Glazuur gebruiken”, besluit Reekmans. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.