Pastorij wordt noodopvangwoning

OCMW-voorzitter Johnny Reweghs bij de pastorij.
Foto Bollen OCMW-voorzitter Johnny Reweghs bij de pastorij.
De oude pastorij van Bunsbeek kan voortaan gebruikt worden als noodopvangwoning.

Het gebouw uit 1867 was eigendom van de gemeente, en werd tot eind 2014 bewoond door de pastoors die actief waren binnen de Bunsbeekse parochie. Vandaag is het pand in handen van het OCMW, dat er nu na een grondige renovatie een nieuwe bestemming aan geeft.


Het gebouw telt drie niveaus. Zo is er het gelijkvloers, dat benut wordt voor dagopvang. De eerste en tweede verdieping worden gebruikt als Lokaal Opvanginitiatief (LOI): één voor een gezin van zes personen, en één voor een gezin van vijf personen. "Voor de renovatiewerken zijn we in zee gegaan met sociaal economiebedrijf IGO Leuven", zegt OCMW-voorzitter Johnny Reweghs (sp.a). "Er kwamen nieuwe ramen, en ook de gevel werd aangepakt. Voorts hebben we ook veel aandacht geschonken aan energiebesparing."


Voor de renovatie werd een budget van 250.000 euro uitgetrokken, waarvan 200.000 euro subsidies van de hogere overheid. "Als OCMW-voorzitter ben ik uiterst fier op de realisatie van 'De Pastorij'", zegt Reweghs nog. "Een meer sociale invulling konden we dit christelijke gebouw niet geven. Met de nood aan hulp en opvang worden we tenslotte dagelijks geconfronteerd." (VDT)