Oude pastorie van Attenrode wordt schoonheidssalon

Leslie aan de pastorie van Attenrode waar ze nu woont en werkt.
VDT Leslie aan de pastorie van Attenrode waar ze nu woont en werkt.
De oude pastorie van Attenrode heeft nieuwe bewoners. Na een jaartje werken namen Leslie Meeus en Jochen Scheys samen met hun kinderen hun intrek in dit bijzonder mooi gebouw, waarvan een deeltje werd ingericht als Beauty Lounge Leslie.

“Ik heb jarenlang een carrière gehad in de bank-en verzekeringssector, maar ik was volledig uitgeblust en dus besloot ik van mijn passie mijn beroep te maken”, vertelt de 41-jarige Leslie. “Zo heb ik de opleiding tot zelfstandig schoonheidsspecialiste aangevat. Na anderhalf jaar studeren, was het uitkijken naar een geschikt pand om een praktijk in te vestigen.”

Dat werd eind 2017 gevonden in de Doelaagstraat in het kleine Attenrode. “Ik had nog nooit gehoord van dat plaatsje”, aldus Leslie die afkomstig is van het Antwerpse. “Mijn vrienden en familie vonden het al een hele stap toen Jochen en ik naar Lubbeek verhuisden en nu zeggen ze al lachend dat ik ‘einde beschaving’ woon. Maar we vinden het hier bijzonder fijn om te wonen. De buurtbewoners hebben ons hartelijk onthaald en we voelen ons hier al goed thuis.”

In de pastorie werd een gezellig schoonheidssalon ingericht.
VDT In de pastorie werd een gezellig schoonheidssalon ingericht.

De pastorie van Attenrode kent al een hele geschiedenis. Het gebouw uit 1781 kwam begin deze eeuw leeg te staan bij gebrek aan pastoors en was eigendom van de gemeente, die besloot om het pand, na de erkenning als bouwkundig erfgoed in 2009, te verkopen. In 2010 werd de pastorie na grondige verbouwingen ingericht als architectenbureau, maar in 2016 stond het opnieuw te koop.

Na een jaartje verbouwen zette Leslie zopas de deuren van het schoonheidssalon met bijhorende infraroodsauna open zodat iedereen kon kennismaken met de zaak. 

Er is ook een sauna met infraroodcabine, die je kan huren.
VDT Er is ook een sauna met infraroodcabine, die je kan huren.

“Ik leg, naast verzorging van handen en nagels, vooral de focus op huidverbetering en anti-aging. Op dat vlak gebruik ik de nieuwste technologie met nu al verbluffende resultaten. Wie hier meer over wil weten, kan altijd een afspraak maken. Het is namelijk zo dat ik enkel op afspraak en zo dus op maat van de klant werk. Eind november plan ik opnieuw een opendeurdag. Dus hou onze Facebookpagina goed in de gaten!” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.