Ook inbraakcijfers blijven dalen

Ook het afwezigheidstoezicht van politie levert een bijdrage aan de dalende cijfers
Bollen Ook het afwezigheidstoezicht van politie levert een bijdrage aan de dalende cijfers

In Glabbeek werden er in 2018 nog amper 9 inbraken genoteerd, het laagste in jaren. In 2015 waren er ter vergelijking in Glabbeek nog maar liefst 44 woninginbraken, in 2016 waren er 19  en in 2017 waren er 12. Sinds 2016 zit het aantal inbraken in Glabbeek duidelijk in dalende lijn.

“Door de inbrakengolf in 2015 maakten we in 2016 voor het eerst werk van een gemeentelijk actieplan tegen inbraken en merken we vandaag door de forse daling van het aantal inbraken jaar na jaar dat onze aanpak duidelijk werkt “zegt de burgemeester Peter Reekmans. “Onze alertheidscampagnes, de inbraakpremie, het afwezigheidstoezicht van de politie tijdens vakanties, infonamiddagen over inbraakpreventie, de verhoogde (anonieme) politiecontroles en intense preventiecampagnes werpen vandaag dus duidelijk hun vruchten af  ! Maar we blijven ook in 2019 de inwoners via alertheidscampagnes via de sociale media oproepen om alert te blijven en natuurlijk blijven we hoog inzetten op preventie omdat deze aanpak duidelijk loont tegen rondtrekkende inbrekersbendes.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.