Nieuwe schoolsite zet deuren open

Peter Reekmans (rechts) aan het nieuwe schoolgebouw.
Foto VDT Peter Reekmans (rechts) aan het nieuwe schoolgebouw.
Tijdens de herfstvakantie wordt de afwerking van de schoolsite uitgevoerd. Daarna is de nieuwe gemeenteschool volledig klaar voor de toekomst.

"En omdat we in Glabbeek een open beleid voeren waarbij onze inwoners mogen weten wat er met hun belastingsgeld gebeurt, nodigen we heel het dorp uit tijdens een opendeurweekend op zaterdag 25 en zondag 26 november", kondigt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) aan.

Duurzaam

De plannen voor de realisatie van een nieuwe schoolsite voor de gemeenteschool langs de Dries gaan terug tot 2003. Tijdens de legislatuur 2000-2006 werd de nieuwbouw voor de lagere school gebouwd, maar daarna kwamen de plannen stil te liggen. Doordat er in de oude kleuterlokalen heel wat asbest zat, moest het huidig gemeentebestuur deze legislatuur wel op zoek gaan naar een oplossing. "We hebben niet enkel nieuwe kleuterklassen gebouwd, maar ook ervoor gezorgd dat de school een eigen turnzaal, een multifunctionele sportkooi met kunstgras in openlucht en nieuwe speelplaatsen kreeg", aldus Reekmans. "Door bewust te kiezen voor een enorm duurzaam schoolgebouw met onder meer een lager e-peil dan verplicht was, ledverlichting en zonnepanelen op het dak, realiseren we vandaag een energiebesparing voor de hele school van maar liefst 30.000 euro per jaar. Alleen al door die besparing betaalt deze investering zichzelf op 30 jaar terug."


Naast de Vlaamse subsidies, investeerde de gemeente 900.000 euro in het gebouw van de kleuterschool en de afwerking van de schoolsite. Tijdens de opendeurdagen zullen de leerlingen iedereen tussen 13 tot 17 uur rondleiden in de nieuwe school. Er is ook heel wat randanimatie voor jong en oud gepland. De opbrengst van al deze activiteiten gaat naar Kom op tegen Kanker. (VDT)