Nieuwe raad van bestuur en directiecomité voor het autonoom gemeentebedrijf AGB Glabbeek

Hans Hendrickx, Johnny Reweghs en Peter Reekmans.
VDT Hans Hendrickx, Johnny Reweghs en Peter Reekmans.

Door de verpletterende verkiezingsoverwinning mag de Dorpspartij maar liefst zes van de acht leden van de raad van bestuur in het AGB Glabbeek leveren. Burgemeester Peter Reekmans wordt opnieuw voorzitter en huidig AGB-bestuurder Wim Uytterhoeven wordt de nieuwe ondervoorzitter. De andere vier leden zijn gewezen gemeenteraadslid Steven Verjans, voorzitter van de cultuur- en erfgoedraad Ronny Laermans en Dorpspartij-bestuursleden Cindy Huybrechts en Fien Goemans. 

Het nieuwe directiecomité bestaat uit de vijf leden van het nieuwe schepencollege (die onbezoldigd deze functie uitoefenen), aangevuld met Johnny Reweghs (sp.a) die tegelijk  voorzitter wordt van het directiecomité van het AGB en hierbij de dagelijkse leiding krijgt van het autonoom gemeentebedrijf. Schepen Hans Hendrickx blijft binnen het schepencollege bevoegd voor het toezicht op het AGB.

Het AGB Glabbeek beheert heel wat gemeentelijke gebouwen zoals de gemeentelijke sporthal, de Mispel, GC De Roos, de nieuwe evenementenhal Hangaar 44 en het gemeentelijk domein langs de Steenbergestraat in Glabbeek. De komende jaren wint dit orgaan met de exploitatie van de nieuwe evenementenhal, het asbestvrij maken van het gemeentelijk domein en de komst van de nieuwe gezondheidscampus nog zeker aan belang.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.