Nieuw busaanbod voor deelgemeenten Attenrode en Zuurbemde

Inwoners van de kleinste deelgemeenten Attenrode en Zuurbemde krijgt een degelijk busvervoer.
Bollen Inwoners van de kleinste deelgemeenten Attenrode en Zuurbemde krijgt een degelijk busvervoer.
Het gemeentebestuur van Glabbeek was al heel lang vragende partij voor een beter openbaar busvervoer van vervoersmaatschappij De Lijn in deelgemeenten Attenrode en Zuurbemde. 

“Eindelijk krijgt de gemeente Glabbeek, na jarenlang ijveren voor een beter busaanbod in alle deelgemeenten, positief nieuws voor de uitbreiding van het busvervoer in onze kleinste deelgemeenten Attenrode en Zuurbemde, waar tot vandaag amper een bus door kwam”, zegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij). “De huidige lijn 485 Tienen-Lubbeek-Leuven wordt hiervoor binnenkort aangepast tussen Vissenaken en Binkom en zal dus ook deelgemeenten Attenrode en Zuurbemde gaan bedienen. De uitgebreide lijn 485 met een nieuw traject krijgt ook een betere frequentie in de spits om de 30 minuten en om de 60 minuten in de daluren. En op zaterdag komt er ook om de 60 minuten een busverbinding. Tijdens schooldagen rijden de bussen van 6.22 tot 22.46 uur, tijdens de schoolverlofdagen tussen 5.53 en 21.31 uur en op zaterdag tussen 7.59 en 23.05 uur”, aldus Reekmans.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.