N-VA Glabbeek vraagt de invoering van de European Disability Card

N-VA Glabbeek vraagt aan het gemeentebestuur om de European Disability Card in te voeren en te promoten. Deze kaart is voor personen met een beperking een bewijsstuk om aan te tonen dat ze in België erkend zijn als persoon met een handicap en hiermee komen ze in aanmerking voor specifieke toegangstarieven of andere voordelen op vlak van cultuur, vrijetijdsbesteding en sport.

"In het verleden stonden mensen met een beperking soms in de kou, wanneer zij bij aanbieders van cultuur, sport en vrijetijd hun handicap niet op papier konden 'bewijzen'", klinkt het. "Hierdoor liepen ze onterecht toegangskortingen en andere voordelen mis."


Om komaf te maken met deze pijnlijke situaties, heeft staatssecretaris voor Personen met een beperking Zuhal Demir een kaart voorgesteld, waardoor personen met een beperking eenvoudig en zonder discussie kunnen aantonen dat ze recht hebben op bepaalde voordelen. "N-VA Glabbeek hoopt dat deze kaart ook in Glabbeek wordt ingevoerd en gepromoot, zodat we mensen met een beperking meer kunnen betrekken bij het sociale gebeuren in Glabbeek."


(VDT)