Maja (7) schenkt spaarpotje voor operatie asielhond

FRANSE BULDOG LENKA WEER GEZOND DANKZIJ BIJDRAGE GROTE DIERENVRIEND

Maja Andries met adoptiehondje Lenka.
Foto VDT Maja Andries met adoptiehondje Lenka.
De zevenjarige Maja Andries uit Bunsbeek is een echte dierenvriend. Toen ze hoorde van dierenhelpster Pascale Gilis dat er een hondje was binnengebracht met een ziek oogje, besloot Maja haar spaarpotje te schenken en zo een bijdrage te leveren aan de operatie van de zesjarige Lenka.

"Wij hebben een hondje binnen gekregen dat wegens echtscheiding weg moest", vertelt Pascale. "Het diertje was al opgevangen in een gezin, maar daar heeft het een beet gehad in haar oogje. We zijn dan met haar naar de dierenarts geweest en daar kregen we het slechte nieuws te horen dat haar oogje te zwaar beschadigd was en dus weggehaald moest worden. Kostprijs: 500 euro."

Veel centjes

"Toen Pascale ons vertelde over wat Lenka overkomen was, was Maja aan het rolschaatsen", vertelt mama Elke Hendrickx. "Ik dacht dus dat ze niets van haar verhaal gehoord had. Maar tijdens het avondeten begon ze plots toch over het zieke hondje. Ik moest haar vertellen over Lenka, wat er gebeurd was en wat ze nu met haar gingen doen. Ik vertelde haar ook dat de dierenarts er alles zou aan doen om haar te helpen, maar dat dit veel centjes zou kosten. Na veel 'oooh's' en 'aaah's' zei ze plots: mama, ik wil mijn spaarpotje aan Pascale geven om Lenka haar oogje sneller te laten genezen."

37,40 euro

"En dus hebben we haar spaarpotje leeggemaakt en al haar centjes, in totaal 37,40 euro, in een mooi emmertje gegoten", gaat Elke verder. "Dat emmertjes hebben we versierd met stickertjes en vlagjes. Maja genoot ervan om dit te doen en was dan ook zo fier als een gieter toen Pascale haar benoemde tot de grootste dierenvriend van Glabbeek!"


"Het emmertje mag Pascale houden om achteraf koekjes in te doen voor alle andere zieke poesjes en hondjes", zegt Maja. "Ik zou het liefst Lenka mee naar huis nemen, maar volgens mama en papa hebben we al te veel diertjes. Zo hebben we een kat, een hond, een vis, een konijn en een varkentje. Poes Mila en konijn Bes zijn ook geadopteerd. Ik hoop dat Lenka ook een warme thuis vindt, zoals onze diertjes."

Warme thuis gevonden

Lenka werd intussen succesvol geopereerd en is herstellende. "Ze heeft nog veel pijn, maar hopelijk doen de pijnstillers snel hun werk", zegt Pascale. "Het is echt hartverwarmend om te zien dat zo'n meisje als Maja al haar spaarcentjes weggeeft om een diertje te helpen. Elk beetje helpt uiteraard. Ik ben daarom zelf gestart met een pop-up store voor verkoop van zelfgemaakte confituur ten voordele van Lenka. En er is alvast heel goed nieuws want we hebben een warme thuis gevonden voor Lenka."

Wie Pascale wil steunen, kan daarvoor terecht op haar Facebookpagina 'De poezenmama van Glabbeek'.