Leerlingen De Duizendpoot maken kennis met hoe het er in hun dorp aan toeging tijdens WO I

De Heemkundige Kring neemt de leerlingen van De Duizendpoot mee door het dorp
Bollen De Heemkundige Kring neemt de leerlingen van De Duizendpoot mee door het dorp
Edmond Denruyter, voorzitter van de heemkundige kring, nam de leerlingen van het derde leerjaar van De Duizendpoot mee op pad door het dorp. Aan de hand van fragmenten, verhalen, brieven en foto’s werden de leerlingen ondergedompeld in de gebeurtenissen tijdens WO I in Bunsbeek. 

“Ondanks de regen hebben we er toch van genoten om de leerlingen te laten kennismaken met lokaal erfgoed en plaatselijke geschiedenis”, zegt Edmond. “In het eerste deel kwamen vooral de gebeurtenissen van 18 augustus 1914, de vlucht van de burgers, de gevechten op de Schaffelberg en de balans van die dag, aan bod. Nadien volgde een powerpointpresentatie rond het vervolg van de oorlog en wat er met onze eigen soldaten in de West-Vlaamse klei zoal gebeurde. Wie sneuvelde en wie keerde nadien terug?” 

Op al die vragen krijg je ook een antwoord in de uitgave van de Lindeboomwandeling van de hand van Edmond samen met Erwin Noel en de heemkundige kring. De oorlog in het dorp komt hierin aan bod, aangevuld met een beschrijving van de voornaamste bezienswaardigheden op het traject. 

Meer info vind je op www.heemkunde-glabbeek.be/.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.