Leerlingen brengen burgemeester Reekmans een bezoekje

De leerlingen gingen ook nog met burgemeester Reekmans op de foto.
Bollen De leerlingen gingen ook nog met burgemeester Reekmans op de foto.
De leerlingen van het vierde leerjaar van gemeenteschool De Springplank in Glabbeek hebben dinsdag een bezoekje gebracht aan burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).

De kinderen kregen een rondleiding langsheen de verschillende diensten in het gemeentehuis. Reekmans zelf gaf hen ook een uiteenzetting over lokale democratie en de werking van een gemeente. De leerlingen hadden zelf ook heel wat vragen voorbereid, waar ze telkens een uitgebreid antwoord op kregen. 

“Het gemeentebestuur hecht veel belang aan educatie rond democratie en burgerschap”, aldus Reekmans. “Want met burgerzin word je niet geboren. Democratie en burgerschap kan je leren, ook en zeker op school! De oprichting van de kindergemeenteraad in 2013 past trouwens ook binnen deze beleidsvisie.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.