In openlucht trouwen? Het kan in Glabbeek

Burgemeester Peter Reekmans bij een trouw.
Bollen Burgemeester Peter Reekmans bij een trouw.
Sinds begin dit jaar hebben koppels in Glabbeek al de vrije keuze om eender welke dag en welk uur te kunnen trouwen op het gemeentehuis. De gemeenteraad keurde nu ook mogelijkheid voor een huwelijk buiten het gemeentehuis goed.

Vanaf nu is het mogelijk om in Glabbeek te huwen op elke openbare locatie in het dorp die eigendom is van de gemeente, zoals bijvoorbeeld het gemeentelijk centrum De Roos, de evenementenhal Hangaar 44 of het parochiehuis in Kapellen. “Trouwen in je eigen tuin kan niet omdat de wet dat niet toelaat”, zegt burgemeester Reekmans. “Maar ook in openlucht kan het voor ons. Een eerste huwelijk is zopas vastgelegd  in het gemeentelijk Fit-O-Meterbos op de Vlaamse feestdag (11 juli) volgend jaar.”

“Wij willen als gemeentebestuur elk koppel de keuze geven waar en wanneer ze wil huwen, zodat deze speciale dag nog unieker wordt”, gaat burgemeester Reekmans verder. “Ook de prijzen voor een huwelijk in Glabbeek blijven ongewijzigd. We maken geen prijsverschil tussen week of weekend. Deze tarieven zijn trouwens de allerlaagste in de regio.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.