Honden vullen Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk

De Onze-Lieve-Vrouw Geboortekerk van Kapellen vormde zondag het decor voor de jaarlijkse Sint-Hubertusviering met brood- en hondenwijding. Een 50-tal viervoeters werd gewijd.
Elke hond werd ook apart gewijd
HCH Elke hond werd ook apart gewijd

Na de broodwijding liep de kerk leeg, om meteen daarna weer vol te lopen met honden en hun baasjes. De baasjes hadden hun metgezel goed in de hand, wat de pastoor de opmerking ontlokte dat de viervoeters rustiger waren dan sommige kerkgangers. De priester wijdde eerst alle aanwezige honden, daarna kwam elke hond met zijn baasje apart naar voren. 

De Heilige Hubertus van Luik wordt aanroepen tegen hondsdolheid, bezetenheid en watervrees. Hij is de patroon van onder meer boswachters, houtbewerkers, hondenliefhebbers, metaalarbeiders, schutters en opticiens.

Heel wat honden met hun baasjes in de kerk van Kapellen
HCH Heel wat honden met hun baasjes in de kerk van KapellenReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.