Glabbeek bouwt multifunctionele sportkooi op nieuwe schoolsite

Schepen van Jeugd en Sport Hilde Holsbeeks aan de sportkooi.
Foto Bollen Schepen van Jeugd en Sport Hilde Holsbeeks aan de sportkooi.
De aannemer legt momenteel de laatste hand aan de multifunctionele sportkooi met kunstgras in openlucht. Die wordt gebouwd op de schoolsite van de nieuwe gemeenteschool langs de Dries.

De sportkooi in openlucht is een omboord sportveld waarop aan onder meer voetbal, basketbal en hockey kan gedaan worden. Door de wanden blijft de bal in het spel en wordt overlast voorkomen. "Wij hebben gekozen voor een sportkooi van 25 op 15 meter met kunstgras en willen hiermee vooral nog meer sportbeleving in openlucht mogelijk maken en promoten", zegt schepen van Jeugd en Sport, Hilde Holsbeeks (Dorpspartij). "Buiten onze gemeentelijke sporthal, die nu al bijna alle dagen volzet is, bieden de nieuwe turnzaal en deze sportkooi op het nieuwe schooldomein een absolute meerwaarde voor heel wat sportclubs, sporters en jongeren in onze gemeente. Zowel de gemeentelijke jeugd- als de sportraad gaven positief advies en waren vragende partij voor deze bijkomende sportaccommodatie in openlucht."


"De sportkooi, met een kostprijs van ruim 70.000 euro, kunnen we met maar liefst 70 procent subsidies vanuit de Vlaamse overheid betalen. Enkel de resterende 30 procent of 21.000 euro valt ten laste van de gemeente. Zonder subsidies was dit project voor onze kleine gemeente niet haalbaar", voegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) toe.


De sportkooi zal tijdens de schooluren gebruikt worden door de leerlingen van de school. "Ook de vakantiekampen zoals sportkampen en de Grabbelpaswerking kunnen vanaf nu allemaal plaatsvinden op het veilige schooldomein van onze nieuwe gemeenteschool", besluit schepen Holsbeeks. (VDT)