Gemeente zet licht op groen voor sociale woonwijk Baekveld

Zopas kon de gemeente Glabbeek de notariële akten voor de aankoop van de resterende twee percelen in het binnengebied Baekveld in deelgemeente Bunsbeek ondertekenen. Hierdoor heeft de gemeente nu eindelijk de gronden, die nodig zijn voor de realisatie van de nieuwe sociale woonwijk.

Een perceel met een oppervlakte van 8.567 vierkante meter werd aangekocht van een particulier en het andere perceel met een oppervlakte van 3.124 vierkante meter werd aangekocht van de kerkfabriek Bunsbeek. "Nadat dit dossier jaren geblokkeerd zat, zet het gemeentebestuur nu een heel belangrijke stap", zegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij).


"Volgende gemeenteraad zal het wegenisdossier voor de nieuwe sociale woonwijk geagendeerd worden en het schepencollege gaf intussen ook al zijn goedkeuring over de wijze waarop de dertig sociale huurwoningen zullen worden ingepland."


Huisvesting Tienen, die de sociale woningen zal realiseren, diende ook al het projectdossier in bij de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen. "In de loop van 2017 zouden alle vergunningen rond moeten zijn zodat de bouw van de sociale woningen in 2018 van start kan gaan", aldus burgemeester Reekmans.


(VDT)