Frituur Pit Stop onbruikbaar na brand

De brandweer had het vuur gelukkig snel onder controle.
Bollen De brandweer had het vuur gelukkig snel onder controle.
Vrijdag rond 12.30 uur merkte een buur van frituur Pit Stop aan de Dries in Glabbeek een brandgeur en rookontwikkeling op. Onmiddellijk waarschuwde hij de brandweer en politie. De frituur is ernstig beschadigd, maar de naburige panden konden dankzij de snelle interventie gevrijwaard blijven.

“Ik was gaan werken dus ik heb niets kunnen opmerken”, zegt uitbater Dominique Peypops. “Het was mijn buur die blijkbaar de brand gezien heeft en mijn mama uit haar huis gehaald heeft. Mijn mama en ik wonen naast de frituur, dus het gevaar bestond dat het vuur zou overslaan. “

Gelukkig was de brandweer snel ter plaatse en was het vuur snel onder controle. “Ik heb de Dries onmiddellijk laten afsluiten voor alle doorgaand verkeer tussen de kruispunten met de Steenbergestraat en Rode-Attenrodestraat”, zegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij). “De brand ontstond vermoedelijk door een kortsluiting in de keuken van de frituur.”

Tijdig opgemerkt

De hele keuken brandde volledig uit, maar door de alertheid van de buur en de snelle interventie van de brandweer kon vermeden worden dat de brand uitsloeg naar de frietketels. “Mocht de brand niet tijdig opgemerkt zijn en als de frietketels vuur hadden gevat, was het veel erger geweest en was er gevaar geweest voor de aanpalende woningen.”

“Het is jammer wat er gebeurd is, maar ik ben blij dat er niemand gewond geraakt is”, zegt Dominique. “De frituur zal wel even gesloten moeten blijven voor renovatie. Maar we bekijken met de burgemeester de mogelijkheid om aan de overkant van de straat op de parking tijdelijk een frietwagen te plaatsen. En hopelijk kunnen we snel weer heropstarten.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.