Eitjesautomaat gaat vliegen op boerder-ei Jacqueline

De eierenautomaat belandde enkele meters verder op.
VDT De eierenautomaat belandde enkele meters verder op.
Met tranen in de ogen zagen Shana en Jelle van boerder-ei Jacqueline hoe de wind de boerderijautomaat meenam in de storm. Je hoort het goed: de loodzware automaat belandde na een hevige rukwind enkele meters verder op. “Er zullen dus even geen eitjes te koop zijn tot we een oplossing gevonden hebben.”

“Jelle en ik zaten in onze woonkamer toen plots de ramen begonnen te beven”, vertelt Shana. “Daarop keken we naar buiten en zagen we het hokje en het dak van onze boerderijautomaat, die gevuld is met verse eitjes van onze kippen, wegvliegen. Drie seconden erna volgde de gigantische zware automaat. We konden onze ogen niet geloven. Wie had dat kunnen denken?”

Shana aan de automaat toen die nog intact was.
bollen Shana aan de automaat toen die nog intact was.

De automaat zelf belandde enkele meters verderop, van het hutje zijn er stukken weg. “Die gingen gewoon de lucht in, geen idee waar ze naartoe zijn”, aldus Shana. “Samen met familie hebben we meteen de automaat afgedekt met alles wat we vonden, zoals zeilen, paletten en gewichten, om zo de schade van de storm en de regen te beperken. Vandaag is de firma gecontacteerd. We moeten de automaat zes uur laten rechtop staan om hem daarna proberen op te starten. Dan pas kan de firma bekijken hoe erg de schade is.”