Dringend gezocht: enthousiaste catechisten

Elk jaar doen zo’n 50 jongens en meisjes hun plechtige communie in Glabbeek.
kos Elk jaar doen zo’n 50 jongens en meisjes hun plechtige communie in Glabbeek.

Elk jaar doen zo’n 50 jongens en meisjes hun plechtige communie in de zes Glabbeekse parochiegemeenschappen. Om hen op een hedendaagse manier daarop voor te bereiden, staat een team van begeleiders enthousiast paraat om met de kinderen van oktober tot mei op weg te gaan naar hun grote dag. 

“Op dit moment zijn er vier gemotiveerde catechisten: Erika, Ingrid, Gilbert en Gert, maar we zijn op zoek naar bijkomende begeleiders voor onze goed draaiende catechesewerking”, zegt Gert Janssens. “Leeftijd en opleiding zijn niet relevant. Het is wel belangrijk dat men zich kan inleven in de leefwereld van de jongeren. De samenkomsten zijn kant-en-klaar met werkmateriaal voor de begeleiders en voor de kinderen. De begeleiders hoeven dus zelf geen samenkomsten in elkaar te knutselen.”

Wie meer wil weten, kan terecht bij Gert Janssens via gert.janssens@kerkglabbeek.be of via 0474/72.14.82. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.