De Dorpspartij heeft een nieuwe partijvoorzitter

Luc Lambrechts is de nieuwe Dorpspartij-voorzitter.
RV Luc Lambrechts is de nieuwe Dorpspartij-voorzitter.

Op donderdag 7 februari werden tijdens de algemene vergadering van de Dorpspartij de stemmen geteld van de interne bestuursverkiezingen waarvoor alle leden de voorbije weken hun stem konden uitbrengen. Luc Lambrechts (63) uit Glabbeek werd met maar liefst 86 procent verkozen als nieuwe partijvoorzitter van de Dorpspartij. Als nieuwe partijvoorzitter krijgt hij de operationele van de Dorpspartij. De laatste jaren was Luc politiek niet meer actief, maar de politieke microbe bleef en op vraag van burgemeester Peter Reekmans kwam hij de Dorpspartij versterken. Luc was enkele jaren geleden al politiek actief binnen sp.a Glabbeek waar hij ook partijvoorzitter was. Hij was in het verleden onder andere voorzitter van de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (Gecoro) en zetelde al in meerdere gemeentelijke adviesraden. Hij was ook jarenlang professioneel actief binnen de sociale huisvestingsmaatschappij SWAL.

De 54 kandidaat-bestuursleden werden allemaal met een mooie score verkozen in de nieuwe partijraad. Burgemeester Peter Reekmans kreeg als partijleider van de leden het hoogste aantal stemmen met een score van maar liefst 96 procent.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.